پایان نامه درباره بازاریابی الکترونیکی (دیجیتال مارکتینگ-تجارت الکترونیک)

ساخت وبلاگ

<a href='/last-search/?q=بازاریابی'>بازاریابی</a> <a href='/'/last-search/?q=الکترونیک'>الکترونیک</a>ی'>الکترونیکی</a>

 2-12- مزایا‌ و معایب تجارت الکترونیک

به طور‌ کلی‌ تجارت الکترونیک در برگیرنده انواع شکلهای مـختلف انـجام کـسب و کار (و فعالیتهای اقتصادی) از طریق ابزارهای الکترونیکی می باشد که در آن منظور از کسب و کار، فعالیتهائی است‌ کـه‌ هـم بـرای موسسه و هم برای مشتریان و ذی نفعان ارزش تولید کنند (چکامه گوی مطلق،1392: 5).

به طور ساده تر تـجارت الکـترونیک اغلب به انجام کسب و کار به صورت الکترونیکی اطلاق می شود‌ که‌ در برگیرنده‌ فعالیتهای مرتبط باتولید، تـرویج و تـبلیغ، فروش و توزیع محصولات از طریق شبکه های ارتباطی است (سازمان جهانی‌ تجارت، 1998) و تفاوت در تـعاریف مـربوط به تجارت الکترونیک، عمدتاً‌ ناشی‌ از‌ تفاوت در فـناوری بـه کـار گرفته شده می باشد. به طور کلی تـجارت الکـترونیک ازچهار طریق (کسب‌ و ‌‌کار‌ به کسب و کار ، کسب و کار به مشتری ، مشتری بـه‌ مـشتری‌ و مشتری به کسب و کار ) عـملی اسـت که در سـالهای اخـیر مـدل B2B در‌ مقایسه با سایر بخشها بیشتر مـورد تـوجه قرار گرفته است. به کارگیری تجارت‌ الکترونیک همانند سایر روش های‌ انجام‌ کـسب و کـارها، مزایا و معایب خودش را دارد. برخی از مزایای بـه کارگیری تجارت الکترونیک در کـسب و کـارها به صورت موارد در زیر آمده اسـت (بـرومیده و اعرابی، 2005 : 186):

 1- افزایش سرعت محاسبه و پردازش سریع اطلاعات و انتقال فوری آن

2- افـزایش حـجم فروش و کاهش هزینه های فروش

3- دستیابی‌ بـه‌ بـخشهای کـوچک و پراکنده بازار

4- افـزایش و ایـجاد فرصتهای فروش

5- شناسائی تـامین‌‌کنندگان جـدید و شرکای تجاری جدید و ارتقای همکاری با آنها

6- تمهید امکانات جدید‌ برای‌ مشتریان و امکان مقایسه مـحصولات و قـیمتها در کمترین زمان

7- ایجاد امکان کار تمام وقـت و هـمکاری از راه دور

8- بهبود وجـهه شـرکت بـه عنوان یک شرکت‌ پیـشتاز‌ و مدرن

9- کاهش هزینه های سرمایه گذاری مورد نیاز برای ایجاد وگسترش شبکه نمایندگیها

10- گسترش کسب و کار بـا حـذف محدودیتهای جغرافیایی

11- کاهش هزینه های تمام شده‌ بـرای‌ عـرضه‌ مـحصولات و خدمات

12- افـزایش‌ هـمخوانی‌ محصولات‌ وخدمات بـا نـیاز مشتریان، ازطریق نوآوری و ایجاد تنوع

13- ارتقای توان تبلیغات و ترویج محصولات، با هزینه های کمتر

14- سهولت‌ پرداخت‌ خسارات‌ و تسویه حساب و شـفافیت فـعالیتهای مرتبط

15- گـسترش‌ ارتباط با مشتریان و تسریع در ارائه خدمات مورد نـظر بـه آنها

16- ارتـقای بـهره وری کـارکنان‌و افـزایش توانمندی مشاغل‌ در‌ سطح‌ سازمان

17- تسهیل همکاری و انتقال دانش میان ذی‌نفعان (سهامداران،‌ نمایندگیها، کارگزاری‌ها و …) (توربن و دیگران، 2002 :186).

به طورکلی دو نوع محدودیت فنی و غیر فنی در پیاده سازی تجارت الکترونیک وجود‌ دارد.‌ موانع‌ فنی دربرگیرنده مـسائل مربوط به امنیت و قابلیت اعتماد به شبکه‌ و اینترنت، سخت افزار، نرم افزارهای مورد نیاز و عدم‌سازگاری برخی از نرم افزارهای تخصصی با قابلیت‌های شبکه می باشد. از‌ طرف‌ دیگر،‌ هزینه های‌توسعه‌تجارت الکترونیک، امنیت اطلاعات کاربران، دسترسی به مـشتریان، عـلاقه مندی مشتریان به‌ امتحان‌ و لمس کالاها قبل از خرید از جمله محدودیتهای غیرفنی بازدارنده گسترش تجارت الکترونیک در‌ کسب‌ و کارها محسوب می‌شوند (توربن و کینگ، 2003: 96).

همچنین از معایب و محدودیتهای به کارگیری‌ تجارت‌ الکترونیک در کـسب و کـارها به موارد در پی آمده می توان به عنوان‌ نمونه‌ اشاره‌ کرد (توربن و کنیک، 2003، توربن و دیگران، 2002، برومیده و اعرابی، 2005):

 1- هزینه های بالا مربوط به فناوری‌های لازم و عدم استاندارد بـودن بـرخی از پروتکل‌های‌ ارتباطی

2- عدم کفایت پهنای بـاند ارتـباطی و مشکلات و معایب نرم‌افزاری

3- عدم یکپارچگی فروش دیجیتالی‌ و غیردیجیتالی با اطلاعات تولید (محصول)

4- محدودیتهای دسترسی به ابزارهای ارتباطی مانند‌ فیبرنوری‌ و ارتباط بی سیم

5- مشکلات‌موجوددریکپارچه‌کردن زیرساخت‌های تجارت الکترونیک بـا سـیستم های IT فعلی سازمان

6- مسائل‌ امـنیتی‌ و تـرس مشتریان برای ارائه اطلاعات شخصی و محرمانه (مانند وارد کردن‌ رمز‌ و شماره کاربری)

7- عدم ارضای نیازمندیهای مشتریان، عدم اعتماد و مقاومت کاربران

8- موانع مربوط‌ به‌ فرهنگ و رفتار سازمان و ساختار فعلی آن

9- عدم وجود خدمات‌ پشتیبان‌ مناسب (بـانک، مـخابرات، ISP و …)

10- نبود‌ کارکنان‌ خبره و ماهر برای به کارگیری تجارت‌ الکترونیک

11- مقاومت منفی از طرف سازمانها و مشکلات مربوط به فرهنگ و رفتار‌ سازمانی

12- تغییرات سریع در بازار‌ و نیازمندیهای مشتریان.

2-13- کاربرد تجارت الکترونیک در صنعت‌ بیمه

امروزه خیلی از کـسب و کـارها مانند خـرده فروشی، بانکداری و آژانس‌ های‌ مسافرتی (خدمات حمل و نقل) با‌ استقبال از فناوری‌های جدید‌ به‌ خوبی تجارت الکترونیک را در‌ حـرفه‌ خود به کار گرفته اند. حتی برخی از این کسب و کارها فرایندهای کـسب‌ و کـار خـود را هم اصلاح‌ کرده‌ و تغییرات حاکم بر‌ کسب‌ و کارشان را پذیرفته اند.‌ در‌ این بین، صنعت بیمه به کندی و با تـامل ‌ ‌بـیشتری گام برمی دارد. مهمترین دلیل‌ برای‌ این تعلل را می توان در این‌ نکته‌ خلاصه کرد‌ کـه‌ بـیمه گران‌ بـاید با دقت بالایی‌ تعیین کنند که چه کاربردی (محصول و خدمات) برای این منظور بهره ور بـوده و از‌ همه‌ مهمتر تحلیل هزینه فایده آن را مشخص‌ کنند.‌ این‌ بدین‌ خاطر‌ است که بعضی‌ از‌ کـاربردهای تجارت الکترونیک در سایر کـسب و کـارها به سادگی در این صنعت قابل پیاده سازی نیست‌ (ایزو،‌ 1997: 152).

تعامل در تجارت الکترونیک را می توان به‌ طور‌ کلی‌ به‌ پنج‌ بخش‌ تفکیک کرد: جستجو، ارزیابی، توزیع و تحویل، معامله (پرداخت) و خدمات پس از فروش. به عبارت دیـگر، اولین گام در خرید بیمه‌نامه از طریق اینترنت با جستجوی‌ سایتهای برای بیمه‌نامه آغاز شده و بعد از آن مرحله ارزیابی هریک از بیمه نامه ها از نظر قیمت، مزایا، خدمات مربوطه و… برای ارضای نیازهای خریدار شروع شده و در گامهای‌ بـعدی،‌ پس از تـوافق بیمه گر و بیمه‌گزار نحوه ارائه و تحویل بیمه نامه توام با نحوه پرداخت حق بیمه از جمله مباحث مرتبط در تجارت الکترونیک در صنعت بیمه است. خدمات‌ پس‌ از فروش در صنعت بیمه، از اهمیت کمتری در مقایسه با سایر صـنایع بـرخوردار است (دسگاپتا و سنگاپتا، 2002: 88 ).

2-14-مدل های تجارت‌ الکترونیک‌ در شرکتهای بیمه‌ای

اخیراً بیشتر‌ الگوهای‌ کاری جدبد برای توزیع اینترنتی درحیطه بیمه های اشخاص به وجود آمده‌اند. راه حل های تجارت الکترونیکی برای پشتیبانی امـور اجـرایی قراردادهای بیمه ای و تسویه حساب‌ (و‌ پرداخت خسارات) در بخش‌ B2B‌ در حال حاکم شدن است.. به طور کلی، الگوهای فعلی تجارت الکترونیک به‌صورت موارد در پی‌آمده طبقه‌بندی می شود (سوییس ری، 2002 و دسگاپتا و سنگاپتا، 2000):

 1- وب سایت شـرکتهای‌ بـیمه‌

2- ورودیـهای کالاها (وب سایت های توصیفی کـالاها و خـدمات بـیمه ای)

3- گردآورندگان (دلالان بیمه اینترنتی)

4- بازارهای ریسک بر خط

5- بازاریابی بر خط ورودی های‌ نقطه‌ فروش (بازاریابی‌ کالا از طریق سایت های بیمه ای)

6- حراج های متقابل (مناقصه های مـعکوس).

در حـال حـاضر تقریباً تمامی‌ شرکتهای بیمه بیمه گران) دارای سایت اینترنتی بـوده کـه در‌ ساده‌ترین‌ حالت‌ برای اطلاع رسانی در خصوص شرکت،‌محصولات وخدمات‌مرتبط استفاده می‌شود. در حالتهای پیشرفته به عنوان کانال های ‌‌توزیع‌ و فروش اسـتفاده مـی شـود. حتی برخی شرکتهای بیمه‌ای مجازی فاقد شعبه و شبکه‌ نمایندگی‌ بـوده و صرفاً از این طریق فعالیت (فروش، صدور وسایر مراحل مربوط به فروش بیمه نامه ها)‌ می کنند (دسگاپتا و سنگاپتا، 2000: 46).

مهمترین تاثیر به کارگیری تجارت الکـترونیک در صـنعت بـیمه، فروپاشی زنجیره ارزش‌ است. فناوری های جدید‌ ارتباطی‌ و اطلاعاتی، از هم گـسیختن زنـجیره ارزش را توسط بیمه گران آسانتر میکند. هر یک از مراحل صدور بیمه نامه، امور اجرائی، مدیریت خسارات و مدیریت سرمایه گذاری مـی توانند در مـیان بـخشهای کاری مختلف‌ تقسیم شوند و یا به ارائه کنندگان خدمات متخصصان خارجی واگذار شـوند کـه تـعدادشان در حال افزایش است. مرزها بیش از پیش اهمیت خود را از دست داده به‌گونه ای که شرکتهای‌ بیمه ای‌ کـماکان مـی‌توانند از مـهارتهای کاربر در کشورهای با دستمزد پایین استفاده کنند. برای نمونه بخشهای مدیریت خسارات، صدور بـیمه نامه ها و بـرخی از بخشهای مدیریت ریسک برای واگذاری به خدمات‌دهندگان متخصص‌ مناسب‌ هستند. فشار فزاینده هـزینه ها، ارائه ‌دهندگان خـدمات سنتی را وادار میکند تا الگوی کاری کاملاً متمرکز خود را بازبینی کنند (سرمد و همکاران،1383: 43).

پایان نامه های دانلودی رشته مدیریت

 

وبلاگ مهرداد آقاجانی، مشاور و روانشناس...
ما را در سایت وبلاگ مهرداد آقاجانی، مشاور و روانشناس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : noshkharo بازدید : 78 تاريخ : پنجشنبه 28 ارديبهشت 1402 ساعت: 16:40